Sanat okulumuzda atölye derslerimiz var, bunlar resim, keman, piyano, yan flüt, bağlama, kanun, bateri aklınıza gelebilecek bütün yaylı telli vurmalı çalgılarımız var ve bunların eğitimini veriyoruz.
Özellikle piyanoyu başlangıç için 4,5 yaşından sonra mutlaka öneriyoruz. Çocuk iki ayrı eliyle iki ayrı ezgiyi aynı anda çalıyor ve sağ-sol beyni aynı anda çalışmış oluyor. 4- 5 yıl üst üste piyano ve resim eğimi aldıktan sonra IQ ları yüzde ellinin üzerinde artıyor bu da çok ciddi bir oran. Günümüzde artık rehabilitasyan merkezleri ve piskologlar da öğrenci gönderiyor. Ben sanat ile sporu hayatından çıkarmayan birinin antidepresan kullanacağına inanmıyorum çünkü ikisi de ruhu tedavi edici ilaç.
Benim evlenmeden önce de Adana’da böyle bir işletmem vardı, sanatın içerisinde yaşamak istiyorum yani onun dışında hayat tek düze. Şu an insanların hayatlarına baktığınızda hayatları market, iş, okul ve televizyon karşısında dizi izleyerek geçiyor. Eşim bana bu konuda çok destek oldu. İnsanlar saatlerce kafeler de oturuyor ya da AVM geziyor. Bu yaşam tarzının bana göre olmadığına karar verip 10 kişide gelse ben bu işi yapacağım dedim ve 200 civarında öğrencimiz oldu. Projeleriniz nelerdir ve sanat okulu olarak kendi aranızda ne tür etkinlikler yapıyorsunuz? Müzik öğretmenlerimiz ile birlikte müzik Lokal sanat atölyesi adında profesyonel bir grup kurduk. Bu grup düğünlerde değil, daha çok açılışlara giden, festivallerde yer alan, klasik müzik yapan, bir müzik grubu. Grubun hepsi bizim atölyemizin öğretmenleri. Bunların dışında her yıl sanat kamplarımız var. Sabah saatleri kahvaltı ile başlıyoruz, sonrasında doğa yürüyüşlerimiz başlıyor. Çocuklara doğadan bulduğumuz kozalaklar ile resim yaptırıyoruz, aynı zamanda enstrümanlarımızı da götürüyoruz ve doğanın ortasında çocuklar tek tek çalıyorlar. En son kendi öğretmenlerimiz ile ateşin başında gece 3-4’e kadar çalıp söylüyoruz. Eğitimde çok ileri seviyede olan öğrencilerimizden oluşan Vokal gençlik orkestrası oluşturduk ve onları da sahneye çıkartacağız. Aynı zamanda çocuklarımızı 6 ayda bir sahneye çıkartıyoruz ve sertifika veriyoruz kur atlayarak ilerliyorlar. Belgeli ve kurlu düzenlenen ulusal ve uluslararası london college of music ve abrsm okullarına öğrenci yetiştiriyor, piyano yarışmalarını yakından takip edip yarışmaya katılacak öğrencileri hazırlıyoruz.
Ücretlendirmelerimiz diğer özel dersler nasılsa o şekilde. Bire bir ders veriyoruz saati 60 ile 100 tl arasında değişiyor. Özel okullarda enstrüman eğitimleri var bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Özel okullarda çok yüzeysel eğitim veriliyor ve bunlar yıl sonu gösterilerine yönelik ve profesyonel olmayan eğitimler. Aynı zamanda halk eğitim merkezlerinde de 20 çocuk toplu bir şekilde bağlama dersi alıyor ve 1 yılda alacağı yolu bizde iki ayda alıyorlar. İşin en kötü tarafı aileler bu durumun çok geç farkına varıyor yada hiç varamıyor.
Bizim çocuklarımız eskisi gibi sokaklarda oynayamıyorlar, stres atabilecekleri hiçbir şey yok ve dört duvar arasında ekrana gömülü olarak yaşıyorlar. Enstrümana başlayan çocuklarda şöyle bir durum var tam enstrümanda ilerleyip emek vermeye geldiği noktada çocuk sıkılıp bırakmak istiyor tam bu anda ailenin desteği çok önemli ve en aşağı 1 yıl emek vermeleri lazım. Her şeyin çırağı olan hiçbir şeyin ustası olamaz. Röportaj:Sevilay Yumuşak